У Львові відзначили лікарів-волонтерів, що допомагають переселенцям на залізничному вокзалі

1350 0
Подяками відзначили і понад 40 волонтерів, які щодня надають допомогу внутрішньо переміщеним особам на залізничному вокзалі.
фото: лода

фото: лода

У Львові відзначили лікарів, які з перших днів повномасштабної війни волонтерять на Головному залізничному вокзалі та допомагають усім, хто цього потребує. Загалом у команді нараховують 1500 волонтерів. Серед них 50 лікарів, які працюють як в приватному, так і комунальному секторі. Є також вимушені переселенці. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Так, за відданість справі, високий професіоналізм та волонтерську діяльність у наданні медико-психологічної допомоги відзначили:

  • Ірину Козак – лікаря загальної практики, сімейного лікаря ТзОВ «Повноділ»;
  • Михаїлу Лупій – сестру Згромадження сестер св. Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії УГКЦ;
  • Іванну Терелю – лікаря фізичної та реабілітаційної медицини КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня»
  • Вартануш Флорікян – доцента кафедри неврології та дитячої неврології Харківської медичної академії післядипломної освіти.
  • Галину Бордун – керівницю волонтерської служби медико-психологічної допомоги на Львівському залізничному вокзалі;

 

Читайте також: До Львова прибув медичний дрон, здатний перевозити ліки та кров у важкодоступні зони

Подяками відзначили і понад 40 волонтерів, які щодня надають допомогу внутрішньо переміщеним особам на залізничному вокзалі, а також колектив Благодійного фонду Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ в особі директора отця Андрія Логіна. Лікарі розповіли, що зараз на Львівщину все частіше евакуйовують людей з інвалідністю та пенсіонерів. Часто вони потребують супроводу.

Тих, хто готовий долучитися до команди волонтерів, просять заповнити Google-форму.

Нагадаємо, що напередодні указом президента України за значний особистий внесок у державне будівництво, науково-технічний розвиток української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю присвоїли почесне звання «Заслужений лікар України» Михайлу Секелі, Омеляну Синенькому, Надії Рудницькій та Юрію Кривку з Львівщини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!