У Львові військові урочисто виконали Гімн України. Фото, відео

1101 0
У події взяли участь військовий оркестр та курсанти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Цьогоріч виповнюється 159 років з дня першого публічного виконання Державного Гімну України. З цієї нагоди перед львівською Ратушею сотні львів’ян виконали Гімн України та розгорнули величезний Прапор України. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

У події взяли участь військовий оркестр та курсанти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, ліцеїсти ліцею імені Героїв Крут, хористи муніципального хору «Гомін», депутати і працівники міської ради та всі охочі містяни й гості Львова.

Спершу військові розгорнули перед міською радою великий Прапор України, розміром 12м х 17м, а після усі разом урочисто заспівали «Ще не вмерла України…».

Урочисте виконання Гімну України на площі Ринок перед міською радою відбувається вже не один десяток років.

Для довідки

Державний гімн України: слова – Павло Чубинський (1862), а музика – Михайло Вербицький (1863). Вперше вірш Павла Чубинського був опублікований у 1863 році у львівському журналі «Мета». Перше публічне виконання відбулось 10 березня 1865 року в Перемишлі з нагоди урочистостей до річниці смерті Тараса Шевченка. У 1917-1920 роках «Ще не вмерла Україна» став одним з державних гімнів УНР та ЗУНР. Визначною подією стало також виконання гімну «Ще не вмерла Україна» 9 квітня 1990 року у Львівській опері перед початком сесії Львівської обласної ради народних депутатів ХХІ («першого демократичного») скликання.

Фото та відео: ЛМР

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!