У Львові вперше попрощалися з невідомим воїном. Фото

2707 0
Воїна поховали на Личаківському кладовищі.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У суботу, 11 листопада, у Львові провели в останню дорогу військовослужбовців Андрія Кирича, Андрія Сліпця, а також невідомого воїна ЗСУ, які захищали Україну від російських окупантів. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

Прощання із воїном Андрієм Сліпцем розпочалося о 09:00 у храмі Всіх Святих Українського Народу УГКЦ (вул. Петлюри, 32). Чин похорону Андрія Сліпця, Андрія Кирича та невідомого воїна почалося об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбулася міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховали військовослужбовців на Личаківському кладовищі. 

Вперше львівська громада попрощалася із Невідомим Воїном Збройних Сил України. Ймовірно загинув 3-го квітня 2022 року у боях за місто Попасна. До Львова тіло Героя прибуло у червні 2022 року.

Андрій Кирич, 80-та окрема десантно-штурмова бригада Цього року, вже мобілізованим, чоловік розписався. Минулого року його дружина поховала на Личаківському цвинтарі рідного брата, який загинув в Маріуполі. Дружина попросила, аби Невідомого Воїна поховали поряд з її чоловіком, аби вона могла доглядати і за його могилою - допоки не знайдуться його рідні.

Андрій Сліпець, 128-ма окрема гірсько-штурмова бригада Львів'янин, один із 19 військовослужбовців, які загинули 3 листопада внаслідок ворожої атаки під час нагородження на честь дня ракетних військ на Запоріжжі. У чоловіка залишилась 10-річна донька.

Нагадаємо, що захищаючи Україну, загинув старший солдат зі Львівщини Тарас Лозовий. Він був оператором відділення управління командира батареї мінометної батареї. Хлопцю було 24 роки. 

Фото: Львівська міська рада

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!