Львівське видавництво вперше видасть книгу Олега Сенцова українською мовою

2335 1
Книга «Жизня» — двомовна: художня проза Олега Сенцова вперше звучить українською в перекладі Сергія Осоки, також видання містить оповідання в оригіналі — російською.
фото: ВСЛ

фото: ВСЛ

За місяць на полицях українських книгарень з’явиться збірка автобіографічних оповідань кінорежисера Олега Сенцова «Жизня», яку видали за ініціативи української продюсерки Анни Паленчук у «Видавництві Старого Лева» за підтримки Українського ПЕН. Про це повідомляють у видавництві.

Олег, який є політичним в’язнем у Російській Федерації, брав активну участь у виданні збірки та самостійно обирав її оформлення. Книга — двомовна: художня проза Олега Сенцова вперше звучить українською в перекладі Сергія Осоки, також видання містить оповідання в оригіналі — російською. Цього ж року книга виходить німецькою, англійською та польською мовами у межах ґрантової програми Українського ПЕН та Міжнародного фонду «Відродження». Ці оповідання вже виходили в Україні у видавництві «Laurus» 2015 року, проте це перша публікація творів Олега Сенцова у перекладі українською мовою.

Читайте також: Made in Lviv. Як видавництво зі Львова «захопило» 26 країн світу

«Комунікувати з Олегом у такій ситуації було не просто. Одним із шляхів було листування через спеціальну форму, яка проходить три дні перевірки працівниками колонії, тільки після того лист потрапляв до Олега. Також ми спілкувалися через подругу Олега кінопродюсерку Анну Паленчук, яка від імені Олега була уповноважена комунікувати з нами особливо на перших етапах. Крім цього, ми спілкувалися з Олегом через його адвоката, через якого ми отримали підписаний власноруч Олегом договір та затверджували ескізи обкладинок», — розповіла у коментарі Tvoemisto.tv керівниця PR-відділу «Видавництва Старого Лева» Оксана Зьобро.

За її словами, для Олега Сенцова було важливим оформлення книжки саме його дитячою фотографією, оскільки більшість історій, описаних у книзі, — про дитинство. Фото, яке зобразили на палітурці, допомогли знайти його друзі.

Олег Сенцов — український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст. Лауреат Премії Сахарова «За свободу думки» та Національної премії України ім. Т. Шевченка. Після Анексії Криму Росією, в травні 2014 року був затриманий російськими силовиками і засуджений до 20 років ув’язнення з відбуванням покарання у колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі.


Читайте також:
11 Квітня, 2019 18:48
666 ... як би це сприяло його поверненню в Україну ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!