У Львові вручили нагороди «Світло Справедливості». Хто став лауреатом

751 0
Цього року лауреатів обирали серед спільноти рятівників.
фото: ФБ «Світло Справедливості»

фото: ФБ «Світло Справедливості»

У п'ятницю, 19 січня, у Львові відбулася церемонія вручення нагороди «Світло Справедливості». Цього року лауреатів обирали серед спільноти рятівників, які засвідчили свою відданість та героїзм, захищаючи та рятуючи життя інших та є прикладом щоденної жертовності.

Нагорода покликана привернути увагу до ціннісного лідерства в Україні, до важливості моральних принципів та популяризації прикладів такого лідерства в українському суспільстві.

«Ключова ідея «Світла Справедливості» не в ексклюзивності, а в об'єднанні; не в поділі, а у перетині та взаємодії контекстів і середовищ; не у вивищені над іншими, а в служінні іншим. Світло Справедливості” – про людей, які світяться. Це насправді про світлих та просвітлених людей, про воїнів світла та про кожного/ну із нас, які можуть стати променями і промінчиками “Світла Справедливості», – прокоментував декан Факультету суспільних наук УКУ, член капітули нагороди «Світло Справедливості» Володимир Турчиновський.

Цьогоріч лауреатами нагороди «Світло Справедливості» за моральне, духовне та етичне лідерство стали двоє рятівників. Нагороди отримали Аліна Михайлова та Катерина Прокопенко. 

Аліна Михайлова – українська волонтерка, офіцер ЗСУ, активістка, керівниця медичної служби «УЛЬФ» Першого окремого штурмового батальйону «Вовки Да Вінчі» ім.Дмитра Коцюбайла, депутатка Київради 

Катерина Сергіївна Прокопенко — українська ілюстраторка, громадська активістка, волонтерка, керівниця ГО «Асоціація родин захисників "Азовсталі"» та БФ «Фонд підтримки родин захисників "Азовсталі"». Дружина Дениса Прокопенка (позивний Редіс)

Для довідки:

Нагорода «Світло Справедливості» заснована 2010 року канадійкою українського походження Анастасією Шкільник (померла 2014 року) та владикою Борисом Ґудзяком, митрополитом Української Греко-Католицької Церкви, головою Філадельфійської архиєпархії УГКЦ у США, президентом УКУ, на честь батька Анастасії д-ра Михайла Шкільника – юриста, громадського і політичного діяча часів визвольного руху в Україні 1917-1920 років.

Ендовмент створений та адмініструється в Українській Католицькій Освітній Фундації у Канаді. Організатором Церемонії вручення нагороди є Інститут лідерства та управління УКУ.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!