У Львові вшанували 107-му річницю смерті Івана Франка

773 0
Упродовж заходу звучала поезія Великого Каменяра.
Фото: Львівська обласна рада

Фото: Львівська обласна рада

У неділю, 28 травня, на Личаківському цвинтарі відбулося вшанування видатного українського поета, прозаїка, драматурга, публіциста, перекладача, громадського і політичного діяча Івана Франка з нагоди 107-ої річниці смерті. Про це повідомили у Львівській обласній раді.

«Франко був тією особистістю всепланетарного масштабу, яка не просто декларувала як комусь і всім треба жити, а своїм прикладом і своїм життям, не галасливими фразами, а важкою невтомною працею, вчив нас ставити свої інтереси нижче національних», – зазначив ректор ЛНУ, професор Володимир Мельник.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова. До садиби Івана Франка

Громадськість, академічна спільнота ЛНУ імені Івана Франка, представники Інституту франкознавства ЛНУ, Інституту Івана Франка НАНУ, ДІКЗ «Нагуєвичі», Дому Франка, студенти поклали квіти до пам’ятника Каменяру. Панахиду на могилі Івана Франка відправив отець Михайло Семчишин духовно-пасторального відділу УКУ.

Упродовж заходу традиційно звучала поезія Великого Каменяра, зведений хор Заслуженої хорової капели України «Боян» імені Євгена Вахняка та Народного ансамблю пісні і танцю «Черемош» виконали  «Не пора» та «Зродились ми великої години». Завершився захід спільним виконанням Державного Гімну України. 

Зазначимо, Іван Франко – видатний український поет, прозаїк, драматург, літературний критик, публіцист, перекладач, науковець, громадський і політичний діяч.

Фото: Львівська обласна рада

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!