У Львові вшанували річницю від дня народження Мирослава Скорика

641 0
Пам’ять композитора вшанували покладанням квітів до його могили.
Фото: лода

Фото: лода

Сьогодні, 13 липня, композитору Мирославу Скорику мало б виповнитись 85 років. У Львові на Личаківському кладовищі вшанували його пам'ять. Про це повідомили в Львівській ОВА. 

Пам’ять композитора вшанували покладанням квітів до його могили. Також віддати шану композитору прийшли представники Львівської національної філармонії, яка названа в його честь. 

Нагадаємо, що музикознавиця Стефанія Олійник розповіла про те, чому Скорика вважають генієм та повсюди люблять його роботи.

Для довідки

Мирослав Скорик (1938 – 2020) – видатний композитор, Герой України, лауреат премії ім. Т. Г. Шевченка, художній керівник Київської опери (2011-2016 рр.). Народився у Львові.

Композитор відомій широкій публіці, як автор музики до кінострічки Сергія Параджанова «Тіні забутих предків» (1964). Із найяскравіших епізодів музики до цього фільму композитор сформував «Гуцульський триптих» для оркестру. Інші відомі твори – «Карпатський концерт», опера «Мойсей», балет «Повернення Батерфляй», «Мелодія» (до фільму «Великий Перевал») та багато інших.

Його твори регулярно виконують в Україні і за кордоном. В доробку композитора опера, балети, симфонічні твори, духовна музика, камерно-інструментальні композиції, пісні, романси, музика неакадемічних жанрів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!