У Львові встановлять меморіальну таблицю Герою Миколі Забавчуку

705 0
Микола Забавчук загинув 21 липня 2022 року.
Фото: Микола Забавчук

Фото: Микола Забавчук

У Львові на фасаді будинку №47 на вулиці Левицького встановлять меморіальну таблицю учаснику бойових дій Миколі Забавчуку. Відповідне рішення затвердили на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Зазначимо, Микола Забавчук, позивний Білий, загинув 21 липня 2022 року під час артилерійського обстрілу біля міста Краматорськ. Він був старшим солдатом. Із перших днів повномасштабного вторгнення росії вступив до територіальної оборони. Боровся проти російських окупантів у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України.

Читайте також: Як у Львові встановити меморіальну таблицю військовим, котрі загинули на війні, і скільки це коштує

Додамо, що 25-річний львів’янин Микола Забавчук навчався у ліцеї №21 Львівської міської ради. Закінчив Національний університет «Львівська політехніка». Планував будувати кар’єру у сфері інформаційних технологій. Кандидат у майстри спорту з жиму штанги. Чемпіон України з кікбоксингу серед юніорів. Був спортсменом клубу єдиноборств «Triumph martial arts Gym» та інженером «Стрілецького стенду Львівської школи вищої спортивної майстерності».

Нагадаємо, що у Львові встановлять меморіальні таблиці чотирьом учасникам бойових дій Тарасу Березюку, Назарію Пікулицькому, Миколі Панченку та Тарасу Дідуху. 

Антоніна Костик

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!