У Львові встановлять меморіальну таблицю Івану Вакарчуку

1590 0
Таблицю встановлять на фасаді будівлі, де нині є фізичний факультет університету імені Івана Франка.
Фото: Володимир В

Фото: Володимир В'ятрович/Фейсбук

У Львові встановлять меморіальну таблицю Івану Вакарчуку. Він був видатним фізиком, ректором Львівського університету, ексміністром освіти. Рішення прийняли сьогодні, 8 жовтня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

Меморіальну таблицю колишньому ректору Львівського університету встановлять на фасаді будинку №12 на вул. Михайла Драгоманова. У цій будівлі нині є фізичний факультет. Таблицю встановлять за ініціативи вишу, її уже виготовили.

Інформація на таблиці українською, але під час засідання запропонували допрацювати, щоб таблиця була двомовною і з QR-кодом. Встановлять її уже наступного тижня.

Читайте також: «Його світ був великим». Львів'яни прощаються з Іваном Вакарчуком

Нагадаємо Іван Вакарчук народився у березні 1947 року у Братушанах (Молдова), а помер 4 квітня 2020 року у Львові. Він був доктором фізико-математичних наук, Героєм України, заслуженим діячем науки і техніки України, двічі був ректором ЛНУ імені Івана Франка, на посаді міністра освіти України запровадив реформу із ЗНО.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!