У Львові встановлять ще кілька десятків вертикальних пожежних гідрантів

1788 0
Вони полегшують роботу рятувальників під час гасіння пожеж.
Фото: Гаряча лінія Львова

Фото: Гаряча лінія Львова

У Львові встановлять ще кілька десятків вертикальних пожежних гідрантів. Їх використовують під час гасіння пожеж у місті. Про це повідомив директор ЛКП «Львівводоканал» Дмитро Ванькович.

За його словами, гідранти ставлять на водну мережу і змістити їх неможливо, бо треба перекладати водогін.

«Це кілька десятків із понад двох тисяч гідрантів у місті. Ми узгоджуємо з міською владою місця, де є найбільша потреба в таких гідрантах і де це створює найменше проблем. Гідрант — це така сама споруда як і дорожній знак чи обмежувачі для паркування. Це об’єкт дорожньої інфраструктури, а не чиясь примха», — зазначив він.

Читайте також: Що робити львів’янам у разі відсутності водопостачання. Перелік адрес з питною водою

Як пояснив Дмитро Ванькович, щороку працівники підприємства перевіряють справність гідрантів і останніми роками пристрої ламаються рідше. Якщо в минулі роки число несправних гідрантів могло доходити до 500, то зараз не перевищує 100.

Нагадаємо, що у Львові встановили 12 водяних колонок задля забезпечення міста ще одним резервним способом водопостачання. Усі водяні колонки працюють, а вода пройшла лабораторні дослідження.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!