У Львові встановили пам’ятник Шептицькому. Фото. Оновлено

7300 0
У суботу, 25 липня ввечері на площі Святого Юра у Львові встановили пам'ятник митрополиту Андрею Шептицькому.
фото: Zaxid.net (Юрко Дячишин)

фото: Zaxid.net (Юрко Дячишин)

Урочисте відкриття монументу заплановане на 29 липня – саме в цей день виповнюється 150 років з дня народження Митрополита. Очікується, що в офіційній церемонії відкриття пам`ятника візьме участь президент України Петро Порошенко.

Під час робіт з облаштування площі Святого Юра у Львові, за інформацією ЛКП «Львівавтодор», було освоєно близько 10 млн. грн. Загалом же у міському бюджеті на реконструкцію (відновлення) пл. Св.Юра передбачено 30 млн грн.

Встановлення пам`ятника митрополитові супроводжувались кількамісячними протестами активістів, що боролись проти вирубки дерев у сусідньому сквері і загалом проти реконструкції площі Святого Юра. В результаті реконструкція площі проведена лише частково.

Фото Юрко Дячишин для zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!