У Львові встановили паркомати для для банківських карток: локації

2085 0
Львівське комунальне підприємство «Львівавтодор» закупило 2 паркомати, загальною вартістю понад 200 тис. грн, розраховуватись у яких можна банківськими картками. Наразі вони вже працюють у тестовому режимі. Як відзначає керівник підприємства Олег Береза, у Львові такі паркомати – перші в Україні.
фото: Олександр Мазуренко

фото: Олександр Мазуренко

Один паркомат встановили минулого четверга на пл. Міцкевича (біля Укрсоцбанку), інший – наступного дня на просп. Шевченка (біля «Пузатої хати»). Вартість складає близько 110 тис грн за кожен. Ці кошти ЛКП «Львівавтодор» виплачуватиме самостійно з розтермінуванням платежу впродовж року.

Паркомати закупили у київської компанії «СЕА Електроніка», яка розробила їх спільно з ПриватБанком. Однак, як зазначає начальник відділу з паркування ЛКП Сергій Париляк, близько 90% деталей цих апаратів – імпортного виробництва.

Оплатити паркування можна буде 2 способами: провівши будь-якою банківською карткою по терміналу, або ж сплативши безконтактно карткою MasterCard: для цього її потрібно буде просто піднести до терміналу. Суму, що відповідає вартості проїзду, буде автоматично знято з рахунку без жодних додаткових комісій. Оплату підтвердять звуковий і світловий сигнали. Після цього друкується чек, який користувач паркінгу повинен поставити за щітку очистки лобового скла, щоб інспектори могли бачити, що оплату проведено, – інформують у прес-службі міськради.

«Встановлення таких паркоматів у місті є дуже важливим кроком, який значно спрощуватиме життя його мешканців, адже забезпечує доступ до оплати паркування не лише готівкою, а й банківськими картками. Це дуже зручно, просто і швидко. Думаю, що в майбутньому ми обладнаємо такими паркоматами більшість паркувальних майданчиків у місті. Окрім цього, у нас в планах зробити паркування більш мобільним, залучивши засоби мобільного зв’язку. Зараз готуємо технічне завдання, аби провести тендер», – підкреслює Олег Береза.

Вартість паркування в центральній частині міста наразі становить 4 грн за год, на іншій території Львова – 2 грн. Така ціна є неадекватною, підкреслює Олег Береза, адже, за його словами, більш-менш ринкова ціна зараз складає близько 10 грн. Та піднімати її наразі не планують.

Читайте також: У Львові хочуть прибрати усі припарковані авто із центру міста

Як відзначає генеральний директор представництва MasterCard Europe в Україні Віра Платонова, сьогодні Львів є не лише серцем культури, а й осередком інновацій в Україні, відтак не дивно, що саме тут презентують такий унікальний в Україні апарат. «Ми дуже раді, що знайшли в особі місцевої влади партнера, що сприяє впровадженню найбільш сучасних технологій в інфраструктуру міста. Тому не дивно, що саме тут ми запускаємо унікальне для України рішення: паркомати, що приймають безконтактні платежі. Тепер львів’яни зможуть оплачувати паркування значно безпечніше, зручніше і швидше», – переконана вона.

 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!