У Львові встановили першу еко-зупинку громадського транспорту

4199 0
У центрі Львова на площі Галицькій навпроти пам’ятника королеві Данилу з’явилася перша в місті екологічна зупинка, на даху якої висадили сукуленти – тип рослин, що мають спеціальні тканини для запасу води.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

Замість старої автобусної зупинки на площі Галицькій встановили нову конструкцію. Її дах спеціально облаштований так, щоби там можна було висаджувати рослини. Перші сукуленти активісти проекту «Зелена зупинка» вже посадили. Ці рослини стійкі до зміни температур, мають спеціальні тканини для запасу води і не потребують особливого догляду.

Читайте також: У Львові створять зупинку із рослинами і сонячними батареями на даху

За словами ініціаторки проекту Анастасії Рудич, ще мають посадити плющ, який закриє задню стінку зупинки, та повісити інформаційний банер. Також активісти обіцяють полагодити бруківку, яка була пошкоджена під час встановлення зупинки. Дата офіційного відкриття екологічної зупинки ще невідома.

Як Tvoemisto.tv інформувало раніше, облаштувати зупинку коштуватиме недешево – лише покрівля із рослинами обійдеться у майже 40 євро за кв.м., однак і термін її експлуатації вчетверо довший, ніж у звичайної зупинки, розповіла керівник проекту. Для того, аби конструкція могла витримувати навантаження ґрунту та рослин на даху, вона повинна бути виготовлена з особливо міцних матеріалів – навантаження може сягати 100 кг на 1 кв.м.

Джерело: Вголос

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!