У Львові запустили перший комунальний мобільний бетонний завод

2440 0
Мобільний завод має покращити логістику та якість виконання ремонтних робіт.
Фото: Департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР

Фото: Департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР

Для ремонту вулиць у Львові запустили мобільний бетонний завод. Установка діє на базі шляхо-ремонтного підприємства, але використовувати її можуть й інші три комунальні ШРП Львова. Це дозволить пришвидшити і здешевити роботи з укладання бруківки, встановлення бордюрів чи вистелення плитки в місті. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

З його слів, встановлена мобільна бетонно-змішувальна установка працює в автоматичному режимі за допомогою програмних налаштувань, тому дозволяє при виготовленні більш точно дозувати матеріали, домішки та покращує якість суміші.

Читайте також: На поточний ремонт у Львові передбачити 109 млн грн. Перелік вулиць 

«Маємо можливість виготовляти бетонні та цементно-піщані суміші для виконання дорожніх робіт, зокрема, для облаштування бруківки, встановлення бордюрного каменю, вистелення плитки. Раніше комунальні підприємства закупляли такий матеріал, а тепер виготовляємо самі. За нашими підрахунками, це дозволить зекономити близько 20-30% вартості цих матеріалів, натомість оновлювати технічно-матеріальну базу», – каже чиновник.

Продуктивність такого мобільного заводу – 8 кубометрів бетону або цементно-піщаної суміші в годину. Це також покращує логістику та ритмічність виконання ремонтів.

«Раніше ми розпочинали роботи капітального чи поточного ремонту на ділянці певної вулиці або хідника. Тоді машина ШРП їхала на базу приватної фірми, і оскільки був ажіотаж, вона чекала в черзі на бетон чи цементно-піщану суміш. Тепер все сконцентровано на базі, не потрібно нікуди їхати», – додає він.

Читайте також: У Львові планують реорганізувати рух на найбільш проблемних перехрестях. Перелік

Вартість обладнання та запуску мобільного бетонного заводу становить близько 2 млн грн. Установку закупили за кошти ШРП Галицького району.

Нагадаємо, що у Львові відновили ремонт на вулиці Пилипа Орлика. Також відкрили ще одну ділянку відремонтованої вулиці Шевченка. Крім того, нещодавно на частині площі Липневої у Львові провели ямковий ремонт та виклали бруківку.

Юлія Осим

Фото зі сторінки департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!