У Львові видалили 5-річній дівчинці пухлину, яка стискала серце і заважала дихати

717 0
У дитини лікарі діагностували рак.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Львівські лікарі видали 5-річній дівчинці гігантську пухлину, яка стискала серце дитини і заважала дихати.

Джерело:  Перше медичне об'єднання Львова

Півроку тому мама помітила у Вероніки в ділянці пахв невелику пухлину. Лікарі в Івано-Франківську діагностували рак: нейробластома заднього середостіння з проникненням у прилеглі внутрішні органи. Пухлина була гігантською – 15х18 см, яка розповсюдитись до серця, стравоходу, коренів легень, а ще – стискала ребра та заважала дихати.

Утворення проникло й у спинний мозок. Під загрозою було функціонування внутрішніх органів, кінцівок і загалом життя. Дитина почала страждати від сильного болю. Рак швидкими темпами забирав останні сили дитини. Лікарі призначили курс хіміотерапії, однак цього було недостатньо. 

Читайте також: Батьки не здогадувалися про ваду. У Львові прооперували 3-річну дівчинку

Дитину прооперували лікарі Першого медоб’єднання Львова. У мультидисциплінарну команду об’єдналися торакальні хірурги, онкологи, дитячі хірурги. Загалом понад десять провідних спеціалістів Лікарні Святого Миколая та Лікарні Святого Пантелеймона, а також лікарі Івано-Франківська.

Хірурги зробили поперечний розріз в ділянці грудної клітки таким чином, щоб відкрити праву та ліву частини клітки одночасно. Після цього медики отримали доступ до серця та всіх великих судин.  Дівчинці видалили пухлину та всі метастатичні вогнища, а також частину уражених ребер. Утворення було наближене до серця та стискало його. Операція минула успішно. Вже за 6 діб після оперативного втручання пацієнтка повернулася додому.

Нагадаємо, у Львові впродовж 30 годин лікарі провели дев'ять трансплантацій органів від посмертних донорів. Більше ніж за добу трансплантологи пересадили два серця, печінку та шість нирок.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!