У Львові викрили масштабне виробництво електронних сигарет з акцизами рф

1088 0
Орієнтовний щоденний дохід від незаконної діяльності з однієї торгової точки становив близько 100 тис. грн.
Фото: БЕБ

Фото: БЕБ

У Львові викрили масштабну схему нелегального виробництва електронних сигарет. Загальна вартість конфіскованого майна становить понад 21 млн грн.

Джерело: Бюро економічної безпеки

Група осіб організували у Львові неліцензоване виробництво тютюновмісних виробів для електричного нагрівання. У підпільному цеху на спеціальному обладнанні фігуранти виготовляли електронні сигарети, тютюн до кальяну, змішували рідини для електронних пристроїв. Крім того, частину товарів та сировини нелегально завозили на територію України.

Читайте також: На Львівщині виявили склад гуманітарних товарів невідомого походження

Детективи БЕБ, спільно з оперативними працівниками СБУ у Львівській області, провели обшуки за адресами проживання осіб, причетних до незаконної схеми та за місцями підпільного виробництва й збуту підроблених товарів та вилучили понад 90 тис штук електронних сигарет без марок акцизного податку, а також з акцизами російської федерації. Власноруч виготовлену продукцію та нелегально ввезені електронні сигарети учасники схеми маркували підробленими акцизними знаками та реалізовували через мережу магазинів. Орієнтовний щоденний дохід від незаконної діяльності з однієї торгової точки становив близько 100 тис. грн. Також вилучено обладнання, на якому виробляли продукцію, комп’ютерну техніку, чорнові бухгалтерські записи, харчові ароматизатори та майже 5 млн грн готівки.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку), та ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!