У Львові випустили першу партію новітніх бронетранспортерів

2886 0
На Львівському бронетанковому заводі, який входить до складу державного концерну «Укроборонпром», уже готова перша партія новітніх бронетранспортерів «Дозор-Б». Про це повідомляє «Укроборонпром» на своїй сторінці у Facebook.
фото: facebook.com

фото: facebook.com

Новий цех із серійного виготовлення тактичних бойових колісних машин – «Дозор-Б» запрацював на бронетанковому заводі у Львові у вересні. Раніше на заводі лише ремонтували такі автомобілі. Новий цех оснастили сучасним зварювальним обладнанням, апаратом повітряно-плазмової різки, апаратом для приварювання бонок та іншими складальними приладами.

Загалом, як повідомлялося ще у квітні, «Укроборонпром» замовив у Львівського бронетанкового заводу 150 повнопривідних бойових броньованих машин «Дозор-Б». Ці автомобілі вдвічі дешевші, ніж закордонні аналоги з такими ж характеристиками.

Вартість однієї машини понад 4 млн грн, залежно від комплектації замовлення. Міністерство оборони може взяти їх на озброєння в українську армію лише після проходження випробування. Додамо, що в листопаді стало відомо, що бронетранспортер «Дозор» не пройшов випробування Міноборони. Під час його випробувань виявили 49 недоліків, переважно вони стосуються ходової частини. На озброєння БТР прийматимуть після усунення недоліків.

За матеріалами: zaxid.net, autosite.ua, autoconsulting.com.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!