У Львові висадили клен у пам'ять про військового медика полку «Азов»

1207 0
Герой загинув 20 квітня 2022 року у Маріуполі на «Азовсталі»
фото умовне

фото умовне

У п'ятницю, 1 вересня, у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького вшанували памʼять випускника університету, військового медика полку «Азов» Івана Штокала. У його честь на подвір'ї вишу висадили клен. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«Іван був родом з Поморян. З 2014 року їздив у зону АТО як бойовий медик. Від початку повномасштабного вторгнення росії став на захист України. Загинув 20 квітня 2022 року у Маріуполі на «Азовсталі» від кулі російського снайпера, коли намагався врятувати життя пораненого бійця. Про невмирущість подвигу Героя тепер нагадуватиме клен, який висадили на університетському подвірʼї», — написав Максим Козицький.

Нагадаємо, на війні з окупантами загинув Володимир Марітчак з Львівщини. Герой був мобілізований до лав ЗСУ у грудні 2022 року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!