У Львові висвятили єпископа УГКЦ для Австралії

1622 0
Хітронію очолив глава УГКЦ Святослав Шевчук.
Фото: УГКЦ

Фото: УГКЦ

У Соборі святого Юра 7 червня відбулася Архиєрейська хіротонія отця Миколи Бичка на правлячого єпископа єпархії у Мельбурні.

Хітронію очолив глава УГКЦ Святослав Шевчук. Співсвятителями стали владика Ігор Возьняк, митрополит Львівський УГКЦ, та владика Петро Лоза, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії.

Отець Микола здійснював душпастирське служіння в храмі Матері Божої Неустанної Помочі в Прокоп’євську (РФ), був настоятелем монастиря отців редемптористів та парафії в Івано-Франківську, провінційним економом. Від 2015 року служить у парафії Святого Івана Хрестителя в Ньюарку, США, Філадельфійської архиєпархії УГКЦ.

Єпархія Святих апостолів Петра і Павла з осідком у Мельбурні, Австралія. Її заснували 24 червня 1982 року, коли до рівня єпархії був піднесений тодішній Апостольський екзархат для українців візантійського обряду в Австралії, Новій Зеландії та Океанії, створений 1958 року. Територія єпархії охоплює всю Австралію, Нову Зеландію й Океанію. Від 1992 року її очолював владика Петро Стасюк, якому в липні цього року виповниться 77 років.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!