У Львові вийшли на мирну акцію, аби підтримати жінок-військовополонених

1343 0
Протягом кількох місяців рідні не мають інформації про стан тих родичів, що перебуваюь у полоні ворога.
фото: марта байдака|твоє місто

фото: марта байдака|твоє місто

У Львові небайдужі мешканці вийшли на мирну акцію на підтримку військовополонених, літніх жінок та вагітних, що перебувають на непідконтрольній Україні території. Під час стріму Tvoemisto.tv організаторки заходу акцентували увагу, зокрема на історії медикині на ім’я Мар’яна Мамонова, що з міста Млинова Рівненської області. Вона служила в Маріуполі. Жінка вагітна та має от-от народжувати. 

Окрім цього, полоненими є ще десятки жінок-парамедикинь. Їхні рідні не знають, у якому стані перебувають полонені, чи є в них доступ до їжі, ліків, чи надають їх необхідну медичну допомогу. Із ними нема зв'язку вже декілька місяців. Імовірно, їх катують росіяни.

Читайте також: У Львові біля оперного театру родини захисників «Азовсталі» вийшли на акцію

 Учасники акції закликали також гарантів безпеки і прав полонених до візиту в Оленівку, де перебувають захисники «Азовсталі», розслідувати теракт в Оленівці та сприяти поверненню українських Героїв додому.

Додамо, що такі акції сьогодні проходять у ще декількох українських містах (Рівне, Тернопіль, Київ, Луцьк тощо), а також за кордоном.

Ольга Коваль

Відео і фото Марти Байдаки

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!