У Львові облаштують 5 майданчиків для пресування сміття. Локації на карті. Доповнено

9535 1
Львівська міськрада затвердила перелік ділянок для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування сміття в кожному районі Львова.
фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

Як повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv із позачергової сесії ЛМР, ділянки для облаштування майданчиків обрала комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Згідно з ухвалою, перевантажувальні майданчики для твердих побутових відходів облаштують за такими адресами:

Сихівський, Галицький райони – вул. Стрийська, 193;

Залізничний район – вул. Городоцька, 280;

Личаківський район – вул. Пластова, 13;

Шевченківський район – вул. Шевченка, 327-г;

Франківський район – вул. Персенківка, 19.

На цих майданчиках мають встановити брикетувальні комплекси з розрахунку — один комплекс на один район. Як зазначили під час сесії, рішення зумовлене тим, що у Львові з початку року знову загострилась ситуація з вивезенням сміття.

Проте, як зазначалося під час дискусії, організованої платформою «Твоє місто Львів», із брикетами є ще одна проблема. «Пресоване сміття не прийме жоден полігон в Україні, – говорить експерт і практик у галузі переробки сміття Юрій Грибан. – Вони не підходять для наших технологій. На полігонах сміття розрівнюють бульдозерами, які не подужають розбити ці брикети». У компанії «Грінера Україна» Tvoemisto.tv додали, що брикети можна зберігати півроку. 

Нагадаємо, близько місяця тому компанія «Грінера Україна», що спеціалізується на вивезенні відходів, придбала за понад мільйон євро італійський брикетувальний прес та фінське устаткування для обгортання брикетів і надала це обладнання в оренду місту за символічну оплату – 10 гривень на місяць. Устаткування вже розмістили за адресою вул. Шевченка, 327-г, проте місцеві мешканці вуступають проти роботи сміттєпресувальної лінії біля їхніх домівок.

Зазначимо, нещодавно «Грінера Україна»  перемогла в конкурсі на вивезення сміття з Галицького району Львова та встановила сучасні контейнери для роздільного збирання відходів.

Читайте також: Хробаки, завод чи сортувальні майданчики: що врятує Львів від сміттєвого колапсу


Читайте також:
14 Лютого, 2017 15:45
axab В об’єднаних громадах сімейному лікарю "світить" висока зарплата та соціальне житло. Це вже реальність в Білозерській громаді на Черкащині
[***]://silobr.info/index.php/novini-gromad/item/907-bezkoshtovne-zhitlo-%20-visoka-zarobitna-plata-=-simeyniy-likar-v-ob%E2%80%99ednaniy-gromadi
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!