У Львові визначили правила святкування Великодня в умовах воєнного стану

18085 0
Формат відзначення Великодня буде скромніший і розосереджений по різних локаціях.
фото івана станіславського

фото івана станіславського

У Львові визначили правила святкування Великодня в умовах воєнного стану. Зокрема, відповідно до затвердженої державою комендантської години, яка тут триває з 23:00 по 6:00, традиційних нічних богослужінь не буде. Усі богослужіння будуть організовувати так, щоби вони завершились до початку комендантської години. Про це під час брифінгу сьогодні, 20 квітня, повідомив в.о. керівника департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко.

«Це, мабуть, уперше за історію Львова, коли нічних богослужінь не буде, бо ця традиція у нас збереглася і є дуже популярною. Ми проговорили це з усіма конфесіями, а всі владики підтримали», – каже він.

Читайте також: Де у Львові побачити копію дохристиянської писанки

Якщо під час богослужіння буде лунати сирена про повітряну тривогу, то настоятелі храмів рекомендуватимуть вірянам перейти в укриття поблизу. Про всі сховища, запевнив Євген Бойко, отці знають і будуть скеровувати туди львів’ян.

Цвинтарі у Львові працюватимуть за звичним графіком. Громадський транспорт, у тому числі трамваї та тролейбуси, виїде на маршрути по завершенні комендантської години. Увечері – працюватиме до початку комендантської години.

Щодо традиційних святкувань, то формат відзначення Великодня буде скромніший і розосереджений по різних локаціях районів міста.

Нагадаємо, що львів’ян та переселенців запрошують спільно відсвяткувати Великдень. Містян закликають 24 квітня прийняти на Великодній сніданок переселенців, а гостей міста ⎯ відвідати оселі львівських родин. Щоб взяти участь, охочим спільно провести час потрібно зареєструватися. Також львівські пластуни організовують збір великоднього кошика для Збройних Сил України. Охочі можуть приносити продукти, які освячують та споживають на Великдень, у пластунський штаб на вул. Винниченка, 6 у Львові. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!