У Львові за участі дітей-сиріт та відомих художників реалізували унікальний мистецький проєкт

1048 0
У шести музеях міста демонструватимуть їхні унікальні роботи.

З 19 – 30 жовтня у п’яти галереях Львова та у Національному музеї Андрея Шептицького представлені мистецькі твори створені дітьми спільно з відомими українськими художниками.

Міра Бачкур, Людмила Давиденко, Ольга Пильник, Олена Каїнська, Юрій Коваль Лесь Панчишин – далеко не весь перелік митців-учасників. Спільно з дітьми, вони створили неймовірні роботи. Саме їх можна буде побачити у різних картинних галереях міста, зокрема у Арт-центрі «Дзига», Львівському Муніципальному Центрі, Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького, PM Gallery, «Я Галерея».

Загальна виставка мистецьких усіх творів триватиме з 26 – 30 жовтня у Національному Музеї імені Андрея Шептицького. А вже на 31 жовтня запланований щорічний благодійний аукціон «Споріднені», де кожен бажаючий матиме змогу придбати унікальні твори мистецтва та долучитися до спільного творення щасливого майбутнього дітей, які зростають без рідних.

«Проєкт «Споріднені» показує наскільки важливо для дітей мати наставників та безпечних дорослих, які зможуть ділитися своїм досвідом, знаннями та давати дітям свою підтримку, сили і напрямок, щоб рухатися вперед до своїх мрій», – зазначає керівник фонду Мар’яна Романяк.

Нагадаємо, Споріднені – це благодійний проєкт, створений благодійним фондом «Рідні», який реалізується за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», артцентру «Дзиґа» та Галереї 101.

Він має на меті об ‘єднати таланти відомих митців, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, для того, аби підтримати їх захоплення та допомогти їм розкрити свій творчий потенціал.

Минулого року зібрані кошти з аукціону були спрямовані на облаштування артмайстерок для вихованців ліцею «Просвіта» ЛМР та створення мистецького простору для десятків дітей у реабілітаційному центрі «Мрія», що у Львові. Деталі тут.

Партнерська публікація

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!