У Львові відкриють будинок-притулок для жінок, який намагалися збудувати ще 10 років тому

1816 0
Центр опіки буде розташований поблизу вулиці Пасічної.
Фото: візуалізація

Фото: візуалізація

Сьогодні, 22 вересня, у Львові на перехресті вулиць Пимоненка - Хлібна у новозбудованому комплексі відкриють Центр опіки для бездомних жінок та самотніх матерів. Будинок для потребуючих інавгурує кардинал Конрад Краєвський із Ватикану. Про це повідомили у Vatican news.

18 липня 2020 року кардинал освятив у Львові ділянку під його будівництво і наріжний камінь для каплиці.

«Дім призначений для надання підтримки тим людям, які втікаючи з місць, охоплених бойовими діями, не захотіли виїжджати за кордон і зупинилися у Львові.Одинокі матері з дітьми та бездомні жінки будуть розміщені в належним чином підготовлених кімнатах. У цьому закладі також передбачена їдальня для бідних, щоб мати можливість запропонувати їм гарячу їжу та гостинне місце», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що новий комплекс звели на земельній ділянціплощею площею 0,4500 га, яка перебуває у комунальній власності. Рішення про надання містобудівних умов та обмежень виконком ЛМР прийняв у квітні 2020 року. Відтак, погодив  будівництво релігійною організацією «Курія Львівської Архідієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні»екуменічного комплексу ім. Івана Павла ІІ на вул. М. Пимоненка – вул. Хлібній.

Читайте також: На вулиці Авіаційній планують збудувати нову транспортну розв’язку

Додамо, що збудувати екуменічний центр імені Івана Павла ІІ у Львові намагалися з 2012 року. Через рік провели громадські слухання, на яких ремоендували будувати такий комплекс ближче до центру міста, втім у 2014 році депутати ЛМР затвердили ділянку на Пимоненка – Пасічній. 

Нагадаємо, ворожі «шахеди» 19 вересня атакували Львів та поцілили у комерційні складські приміщення. Під завалами знайшли тіло загиблого чоловіка, який працював на складі. Відомо, що на складі була гуманітарна допомога, яку через Кардинала Краєвського передали місту з Ватикану. Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила російський удар по Львову, через який згорів гуманітарний склад із 300 тоннами допомоги. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!