За чотири дні листопада поліція на Львівщині склала 68 протоколів за порушення карантину

1627 0
Незабаром в Україні можуть посилити адміністративну відповідальність за перебування в громадських місцях та транспорті без захисних масок.
Photo by Manny Becerra on Unsplash

Photo by Manny Becerra on Unsplash

Через недотримання карантинних норм за чотири дні листопада поліцейські Львівщини склали 68 протоколів про адміністративні правопорушення. Про це Тvoemisto.tv розповіла речниця Нацполіції Світлана Добровольська.

Читайте також: Локдауну не буде, але будуть жорсткіші обмеження, – Шмигаль під час засідання уряду

За її словами, здебільшого протоколи складали на підприємців за порушення роботи кафе, ресторанів, барів, на продавців, які перебували на робочих місцях без масок та перевізників.

Від початку запровадження карантинних обмежень, з березня, правоохоронці Львівщини виявили більше 3 тисяч випадків порушення карантинних обмежень.

Читайте також: В Україні хочуть закрити магазини та ресторани на вихідні і ввести умовну «чорну» карантинну зону

«За дотриманням карантинних норм стежать мобільні групи і працівники поліції. Вони реагують на всі виклики, повідомлення, які надходять та самі моніторять ситуацію. Якщо вина є, на порушників складають адмінпротоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення», – каже Світлана Добровольська.

Це тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тисяч грн і на посадових осіб – від 34 до 170 тисяч грн.

Читайте також: У Лікарні швидкої допомоги розгортають ще 300 місць для хворих із Covid-19

Нагадаємо, Міністр охорони здоров’я Максим Степанов звернувся до народних депутатів, аби ті підтримали і проголосували за законопроєкт про посилення адміністративної відповідальності за перебування в громадських місцях та транспорті без респіраторів або захисних масок. Суми штрафів становитимуть від 170 до 225 гривень.

Також Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт, який передбачає штрафи для власників бізнесу, установ та організацій за те, що їхні відвідувачі не носять захисні маски. Розмір штрафу передбачається від 3 400 до 5 100 грн.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!