У Львові забудовник зрізав майже 50 дерев для будівництва ЖК. Скільки висадить натомість. Оновлено

3817 0
На території планують звести новий житловий комплекс.
Фото з Гарячої лінії Львова

Фото з Гарячої лінії Львова

У Львові на вулиці Липинського, 56 зрізали 48 дерев. На території планують звести новий житловий комплекс. Про видалення насаджень повідомили мешканці міста на Гарячій лінії Львова.

«ТОВ «Автостар Девелоп» сплачено відновну вартість на суму 79 тис. 955 грн. 62 коп. Після завершення будівельних робіт ТОВ «Автостар Девелоп» зобов’язалося висадити 35 компенсаційних зелених насаджень», – зазначили у відповіді на запит Tvoemisto.tv.

Як пояснили в управлінні, ордер на видалення надали відповідно до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою КМУ від 01.08.2006 No 1045 та Повідомлення про початок виконання підготовчих робіт від 04.01.2023 за No ЛВ020230104884, виданого Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю 4018002.

Читайте також: На вулиці Липинського у Львові планують збудувати новий житловий комплекс. Візуалізація 

Як пояснили в управлінні екології ЛМР, дозвіл на видалення дерев надали 30 січня 2023 року. Зрізати 48 дерев планували ще до 1 травня 2023 року, а облаштували благоустрій та озелення натомість – до 20 грудня 2026 року.

«Ці роботи погоджені і проводяться згідно з Ордером на видалення зелених насаджень Управління екології Львів №5 від 30 січня 2023року. Забудовником після закінчення будівельних робіт передбачено компенсаційну висадку зелених насаджень», – підкреслили в управлінні.

Оновлено. Після публікації новини до Tvoemisto.tv звернулася керівниця управління екології Галина Микітчак. Вона зазначила, що більшість дерев на даній ділянці були в незадовільному стані. 

Фото дерев, які дозволили зрізати/ Галина Микітчак 

Відомо, що на вул. Липинського, 56 у Львові збудують комплекс будівель змішаного використання, який включатиме вбудовані квартири, торгово-офісні приміщення, апарт-готель, дворівневий паркінг та трансформаторну підстанцію. Будівництво здійснюватиме львівська компанія «Автостар Девелоп». Відповідне рішення погодив виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні 4 листопада 2022 року. Окрім будівель на 17, 16, 8, 6 поверхів та двох 1-поверхових будівель, там також планують облаштувати дворівневий підземний паркінг та громадський простір. Також у новому комплексі орієнтовно на площі 250 кв м пропонується облаштувати медіатеку.

За даними аналітичної платформи YouControl, компанія-забудовник – ТзОВ «Автостар Девелоп», що займається будівництвом житлових і нежитлових будівель, зареєстрована у 2018 році у Львові. Її засновниками є мешканка Одеси Юлія Іваницька, яка володіє 50% акцій. Ще 39% належать заснованому у Києві АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Вімінал» та 11% – київському Пайовому венчурному інвестиційному фонду «Інтергалбудінвест».

Нагадаємо, що у вересні 2021 року Львівська міська рада на сесії надала ТзОВ «Автостар Девелоп» земельну ділянку на вул. Липинського, 56 у Львові.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!