У Львові запрацює новий автобусний маршрут. Як він курсуватиме

16258 0
Одночасно із запуском цього маршруту змінять рух автобуси №6А
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

З 8 листопада у Львові запрацює автобусний маршрут №49А, зі сполученням пл. Двірцева – Рясне-2. Маршрут обслуговуватиме ЛК АТП-1. На лінії курсуватиме 4 великі низькопідлогові автобуси. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Автобуси № 49А їхатимуть так: вул. І. Величковського (Рясне-2) – вул. Т. Шевченка – вул. Левандівська – вул. Сяйво – вул. Городоцька – вул. Чернівецька – пл. Двірцева (залізничний вокзал) – вул. Чернівецька – вул. Городоцька – вул. Сяйво – вул. Левандівська – вул. Т. Шевченка – вул. І. Величковського (Рясне-2).

«Це дещо трансформований маршрут №49, який до закриття на реконструкцію вул. Шевченка курсував у Львові», – зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Читайте також: У Львові два автобусні маршрути курсуватимуть по-новому

Як додав керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, раніше з Рясного до вокзалу їхали автобуси № 49 за дещо іншим маршрутом – через вулиці Шевченка – Городоцьку. І коли постало питання про відновлення цього маршруту, то мешканці Рясного виступили проти такого варіанту. «Врахувавши думки та пропозиції громади, ми вирішили створити новий маршрут №49А. Цей варіант мешканців влаштував. Так вони матимуть і пряме автобусне сполучення із залізничним вокзалом», – розповів посадовець.

Додамо, що одночасно із запуском цього маршруту змінять рух автобуси №6А – вони повернуться на вул. Шевченка. На лінії курсуватиме 7 великих низькопідлогових автобусів.

Нагадаємо, після ремонту моста біля Львова на свої маршрути повернулися три автобуси. Йдеться про автобуси №1А, №56А та №60.

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!