У Львові запрацює Почесне консульство Словацької Республіки

700 0
Відкриття запланували на 11 березня,
Фото: Максим Козицький

Фото: Максим Козицький

У Львові 11 березня запрацює Почесне консульство Словацької Республіки. Очолить його Юрій Переста. Про це 1 березня під час зустрічі із очільником ОВА Максимом Козицьким повідомив Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Павол Паніс.

Як повідомив Павол Паніс, працівники установи вже активно працюють, зокрема над розвитком співпраці Львівщини та Словаччини у медичній галузі. Йдеться про навчання молоді у Словацькій Республіці, підписання договорів між навчальними закладами області та Словаччини, визнання дипломів, відкриття філій наших медичних навчальних закладів у Словаччині.

Читайте також: У Генконсульстві Польщі у Львові змінили правила подачі заявок на отримання віз

Зазначимо, у Львові зараз діють 19 почесних консульств, і два генеральних – польське і чеське. Крім того, ще три консульства в інших областях відповідають за Львівщину. 

Раніше у коментарі Tvoemisto.tv директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОВА Роман Шепеляк зазначив, що від початку війни Львів став другою дипломатичною столицею України, дипломатичним хабом, де багато установ знайшли свій прихисток у перші місяці війни, а також побачили потенціал міста та області. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!