У Львові затримали на хабарі юриста та керівника проектної організації

3804 0
За 25 тисяч доларів зловмисники обіцяли домовитися зі службовими особами ЛМР про погодження містобудівних умов та обмежень.
фото: сторінка Лариси Сарган у Facebook

фото: сторінка Лариси Сарган у Facebook

У Львові за фактом вимагання неправомірної вигоди в сумі 25 тисяч доларів було затримано керівника проектної організації та юриста, повідомляє прес-секретарка генпрокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

За ці кошти зловмисники обіцяли домовитися зі службовими особами ЛМР, а саме директором управління архітектури щодо погодження містобудівних умов та обмежень по об’єкту будівництва багатоквартирного будинку на вул. Господарській, 21.

Справу кваліфікували за ч.3 ст. 368 (одержання хабара) ККУ. За таке правопорушення загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У той же час керівник управління архітектури ЛМР Юліан Чаплінський стверджує, що нічого не чув про плани будівництва на вул. Господарській, 21 у Львові, повідомляє прес-служба ЛМР.

«Містобудівні документи по такій адресі в мерії не готували. До нас за такою адресою ніхто не звертався. Ми жодних дозволів не видавали. Навіть не вели переговорів. Такі рішення не приймає головний архітектор, а виконавчий комітет. Головний архітектор може готувати документи, а не погоджувати. Це – точно провокаційна річ», – говорить він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!