У Львові затвердили бюджет розвитку на 2023 рік. На що скерують кошти

3085 0
Йдеться про реалізацію великих проєктів у співпраці з міжнародними фінустановами, забезпечення фінансування критичної інфраструктури, ремонти та реконструкції тощо.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Бюджет розвитку Львівської міської територіальної громади на 2023 рік становитиме 1,8 мільярда гривень. «За» відповідне рішення про розподіл коштів проголосували 49 депутатів сьогодні, 2 березня, на засіданні сесії ЛМР.  Йдеться, зокрема, про реалізацію великих проєктів у співпраці з міжнародними фінансовими установами, забезпечення фінансування критичної інфраструктури, ремонти та реконструкції, а також фінансування проєктів з попередніх років. Міський голова Андрій Садовий додав, що з бюджету розвитку передбачені кошти на підтримку Збройних Сил України, але «це потребує тиші». 

«Серед пріоритетів бюджету розвитку насамперед ті великі проєкти, що відбуваються у співпраці з міжнародними фінансовими установами – Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком, співфінансування грантових проєктів за кошти Європейської комісії та грантів Міжнародної фінансової корпорації. Окрім цього, йдеться про фінансування медицини та критичної інфраструктури, підтримку освіти, культури та спорту, підтримку приєднаних до Львова громад та продовження оплати за виконані роботи», – зазначила керівниця департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич під час сесії.

Читайте також: Така ситуація склалася вперше. Чому у Львові зависають проєкти Громбюджету

Зокрема, управлінню освіти виділили 121 300 308,64 грн. За ці кошти мають профінансувати: капітальний ремонт приміщень 2-го поверху колишньої сільської ради у с. Лисиничі під створення групи ДНЗ короткочасного перебування; капремонт конструктивних елементів, водопостачання та водовідведення будівлі ЗДО №92 на вул. Карпатській, 12 та капремонт стадіону у ліцеї №2 ЛМР на вул. Володимира Великого, 55а і СЗШ №36 на вул. Володимира Великого, 55б (зокрема виготовлення ПКД та проведення експертизи)

Для управління охорони здоров’я передбачили 234 520 000,00 грн – зокрема, на придбання системи комп'ютерної томографії для 5-ої міської клінічної лікарні; обладнання для реабілітаційного центру «Незламні» у будівлі Першого ТМО на вул. Мазепи, 25; капремонт відділення трансплантації кісткового мозку та лабораторії стовбурових клітин у лікарні на вул. Миколайчука, 9 та капремонт приміщень під облаштування ангіографічної операційної у лікарні на вул. Пилипа Орлика, 4 тощо.

Департаменту житлового господарства та інфраструктури – 159 942 127,00 грн. За ці кошти профінансують у тому числі капітальний ремонт доріг та тротуарів на вул. Яворницького (від будинку № 8 до вул. Караджича); капітальний ремонт доріг та тротуарів на вул. Старознесенській (від вул. Польової до вул. Богданівської); збудують велодоріжки на просп. Чорновола (від вул. Липинського до вул. Варшавської), вул. Варшавській (від просп. Чорновола до вул. Замарстинівської), вул. Замарстинівській (від вул. Варшавської до вул. Мазепи). 

Для департаменту містобудування передбачили 34 637 000,00 грн, за які мають облаштувати системи водопостачання та водовідведення на території інформаційно-освітнього центру РЛП «Знесіння» на вул. Довбуша, 24, громадський простір ім. Артемія Димида тощо.

Читайте також: Багато коштів «з'їдає» транспорт. На що піде бюджет Львова

Управлінню архітектури та урбаністики виділили 5 290 900,00 грн. За ці кошти, серед іншого, розроблять містобудівну документацію –  комплексний план просторового розвитку території Львівської МТГ.  Управлінню охорони історичного середовища – 25 336 601,60 грн, що профінансує капремонт території між вул. Винниченка і оборонним муром ансамблю Бернардинів та реставрацію пам'ятки архітектури національного значення дерев'яної церкви Св. Трійці 1756 року у с. Воля Гомулецька.

Департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури виділили 162 395 045,24 грн. Так, планують профінансувати будівництво шляхопроводу на перехресті вулиць Шевченка – Омеляна Ковча; реконструкцію вул. Миколайчука (від вул. Полтв'яної до перетину вулиці проектованої 1 з вулиці Миколайчука-проєктованої 2), ремонт вул. Данила Апостола (від будинку № 9а до вул. Генерала Курмановича) у промзоні «Сигнівка».

Для управління соціального захисту – 2 350 941,00 грн на придбання обладнання для управління і відділів соціального захисту ДГП ЛМР; встановлення пожежної сигналізації у приміщенні Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб вул. Личаківська, 56; реконструкцію приміщень комунальної реабілітаційної установи змішаного типу «Львівський міський центр реабілітації «Джерело» тощо.

Управлінню культури виділили 39 147 492,83 грн. Вони передбачені, зокрема, на будівництво Інформаційно-освітнього центру на території Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького на вул. Чернеча Гора, 1 з влаштуванням споруди подвійного призначення – укриття; реконструкцію з надбудовою Львівської школи мистецтв № 11 на вул. Кричевського, 61, реставраційно-ремонтні роботи протипожежної системи Львівського академічного драматичного театру ім. Лесі Українки.

Читайте також: У Львівській міськраді скоротили понад 200 працівників

Управлінню спорту виділили 9 239 970,00 грн на капітальний ремонт майданчиків ЛКП «Спортресурс»; ремонтно-реставраційні роботи приміщення ЛДЮСШ № 2 на вул. Руській, 20; капітальний ремонт спортивних майданчиків зі встановленням елементів Street Workout у кожному районі.

Для районних адміністрацій передбачили:

  • Галицькій – 21 030 383,09 грн;
  • Залізничній – 32 300 000,00 грн;
  • Личаківській 20 006 451,51 грн;
  • Франківській  – 19 993 620,11 грн;
  • Шевченківській – 65 803 300,07 грн;
  • Сихівській – 24 305 172,45 грн.

 

Нагадаємо, у Львівській області затвердили бюджет на 2023 рік. Його обсяг в цьому році становитиме 6,8 млрд гривень. 

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!