У Львові затвердили додаткові вимоги до будівництва, ремонту та реконструкції вулиць

2614 0
Облаштовувати приямки для люків і дощоприймачів у межах тротуарів і велосипедних доріжок не дозволяють.
фото: Wikimapia

фото: Wikimapia

У Львові затвердили додаткові вимоги до будівництва, ремонту та реконструкції вулиць. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 30 серпня, на виконкомі ЛМР.

Як пояснив під час засідання виконкому заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий, при складанні вимог враховувалися як Державні будівельні норми, так і світові практики, які законодавчо в Україні ще не затверджені. Додаткові вимоги стосуються будівництва, реконструкції та ремонту вулиць, проїжджої частини й міжквартальних проїздів, тротуарів, пішохідних переходів і велодоріжок, зупинок громадського транспорту, зелених насаджень та технічних засобів організації дорожнього руху. 

Зокрема, серед додаткових вимог до будівництва, ремонту та реконструкції доріг – максимальне збереження зелених зон, повторне використання придатних будматеріалів, а на проїжджих частинах обов’язково мають бути засоби заспокоєння руху (кільцеві розв’язки, розширення тротуарів, піднесені пішохідні переходи та перехрестя, напрямні острівці тощо).

Що стосується тротуарів, пішохідних переходів та велодоріжок, то вони мають мати тверде жорстке покриття, а елементи сполучення поверхонь на тротуарах і на велодоріжках не можуть бути різними за висотою. Стару цілісну тротуарну плитку варто використовувати повторно для замощення тротуарів. Облаштовувати приямки для люків і дощоприймачів у межах тротуарів і велосипедних доріжок не дозволяють. Регульовані та нерегульовані пішохідні переходи на вулицях з бруківкою обов’язково мають бути замощені лише новою плиткою, товщиною не менше 8 см, з гладким покриттям і не слизькою поверхнею, а в історичному середовищі – лише новою гранітною плиткою або бруківкою.

Читайте ткож: На Коперника у Львові облаштують пішохідний перехід

На зупинках громадського транспорту й на пішоходах до них повинно бути додаткове освітлення. Простір під павільйоном зупинки  – на одному рівні з тротуаром або підвищеною посадковою платформою. Рекламні конструкції ж у зоні зупинок (на посадковому майданчику, платформі, тротуарі) – заборонені. Це не стосується тільки сітілайтів, які вмонтовані у конструкцію павільйону зупинки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!