У Львові наступні 10 років розвиватимуть велосипедний транспорт

1022 0
За програмою всі ділянки велосипедної мережі у межах міста будуть з’єднані між собою.
Фото: unsplash

Фото: unsplash

У Львові затвердили Програми розвитку велосипедного транспорту на території Львівської міської територіальної громади до 2033 року. Відповідне рішення сьогодні, 2 листопада, погодили під час пленарного засідання сесії ЛМР.

Програма спрямована на зменшення кількості смертей внаслідок ДТП за участі велосипедистів до нуля та та скорочення травмування велосипедистів та інших учасників дорожнього руху. Крім того, програма передбачає, що велосипед стане основним видом транспорту для 15 % жителів Львівської МТГ, всі  ділянки велосипедної мережі у межах міста будуть з’єднані між собою, як  мінімум 7 населених пунктів Львівської МТГ будуть з’єднані велосипедною інфраструктурою зі Львовом.

Читайте також: Зі Львова прокладуть суцільну велодоріжку. Куди і коли

Також в межах програми розвитку всі транспортно-пересадкові вузли обладнають місцями для безпечного тимчасового зберігання велосипеда.  Всі комунальні заклади освіти, культури, охорони здоров’я та адміністративні будівлі також обладнають місцями для безпечного тимчасового зберігання велосипеда.

«Фінансування Програми здійснюється за рахунок видатків бюджету розвитку бюджету Львівської міської територіальної громади та інших джерел фінансування, зокрема коштів з Державного бюджету України та інших коштів, не заборонених законодавством України», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що департамент міської мобільності ЛМР опрацював ряд вулиць, на яких першочергово потрібно оновити велоінфраструктуру. На деяких вулицях вже прийняли рішення на комісії з безпеки дорожнього руху, тому 5 об’єктів розглядає Патрульна поліція Львівської області для погодження організації схеми дорожнього руху. 
 
Ірина Давосир

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!