У Львові завершують будівництво першого соціального будинку

1366 0
Європейська комісія виділила 19,5 мільйона євро грантових коштів на спорудження восьми соціальних будинків.
Фото: лмр

Фото: лмр

У Львові на вулиці Миколайчука завершується будівництво першого соціального будинку для поранених внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Під час візиту членів Представництва Європейського Союзу в Україні міськрада Львова підписала угоду про зведення ще семи будинків на цій же вулиці. Угоду підписали між замовником будівництва ЛКП «Львівське міжміське бюро технічної інвентаризації» та підрядною організацією.

«Європейський Союз радий профінансувати цей важливий будівельний проєкт, що принесе позитивні результати не лише місту, а й усій Україні. Ми продовжуємо підтримувати Україну, як тільки можемо. Для нас дуже важливо зробити ще один крок, щоб люди, які постраждали від війни та потребують прихистку, змогли знайти його разом зі своїми рідними у комфортному помешканні», – зазначив керівник відділу з питань реконструкції, енергетики, інфраструктури та навколишнього середовища Представництва ЄС в Україні Жослен Корне.

Європейська комісія виділила 19,5 мільйона євро грантових коштів на спорудження восьми соціальних будинків, де зможуть розміститися до 700 осіб. Представники міста повідомили, що будівництво першого будинку вже на фінальній стадії і планується завершити його до вересня цього року. Заселення до першого з восьми кампусів очікується цієї осені, а решту будинків планують збудувати у 2025 році.

Читайте також: «Не треба вав-ефекту». Як змінився підхід до архітектури Львова

Будує соціальне житло ТОВ «Будівельна компанія «Прогресбуд», яку у листопаді обрали генпідрядником.

Нагадаємо, що внутрішньо переміщені особи, які проходять реабілітацію, мешкатимуть у будинках тимчасово під час проходження реабілітації у реабілітаційному центрі «НЕЗЛАМНІ» у Львові. Проєкт передбачає одно-, дво- та трикімнатні кампуси, де люди зможуть жити разом зі своїми сім’ями.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!