У Львові збирають електронні сигарети для виготовлення бойових дронів для ЗСУ

5976 0
Принести використані е-цигарки можна до Головного залізничного вокзалу у штаб медико-психологічної допомоги.
фото: лова

фото: лова

Львів долучився до ініціативи зі збору одноразових електронних сигарет та батарейок для потреб Збройних Сил України. Йдеться про ініціативу, яку започаткували студенти Київського політехнічного університету. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Студенти знайшли спосіб дати використаним пристроям друге життя та принести користь українським захисникам на фронті. Так, на базі навчального закладу хлопці та дівчата перетворюють електронні сигарети на елемент системи скидання вантажу в дронах, яких сьогодні особливо потребують бійці ЗСУ. За допомогою цієї системи дрон може точно та прицільно доставити вантаж, зокрема для знищення ворожих цілей.

Читайте також: Науковці Львівщини можуть отримати державні кошти на втілення своїх проєктів. Як взяти участь

Пункти збору тепер облаштували і у Львові. Зокрема, принести використані е-цигарки можна до Головного залізничного вокзалу у штаб медико-психологічної допомоги.

Додамо, юні науковці вже виготовили близько пів тисячі таких систем скидання для безпілотників і мають замовлення від наших військових ще на стільки ж.

Нагадаємо, що на території всієї України від 11 липня заборонене куріння електронних сигарет та систем нагрівання тютюну (IQOS і glo) на рівні з сигаретами, кальянами та е-сигаретами у громадських місцях. Зокрема, це стосується і закладів громадського харчування, де вже не буде зон або приміщень для куріння.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!