У Львові збирають ідеї для створення смітників для недопалків

2111 1
У Львові хочуть встановити спеціальні сміттєві урни для недопалків. Як зазначає начальник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури департаменту розвитку Львівської міськради Олександра Сладкова, наразі до розробки і реалізації цікавої ідеї можуть долучитися дизайнери та підприємці. Необхідно визначитись з матеріалом і встановити одну експериментальну урну, аби побачити реакцію курців.
фото: www.newsmarket.com.ua, korupciya.com, ecotown.com.ua

фото: www.newsmarket.com.ua, korupciya.com, ecotown.com.ua

На думку Олександри Сладкової, першу скриньку варто поставити на вулиці Леся Курбаса, де каналізації, лавки і сітки навколо дерев постійно «страждають» від недопалків. Власники місцевих закладів харчування могли б встановити оригінальні урни для своїх відвідувачів-курців, пропонує начальник управління.

Із використанням зібраних сигаретних фільтрів у Львові поки що не визначились. Натомість китайські науковці запевняють, що екстракт сигаретних фільтрів захищає сталеві труби від корозії. А група вчених з Південної Кореї перетворила фільтри використаних сигарет у високоякісний матеріал, що може бути використаний як накопичувач енергії для комп'ютерів, переносних пристроїв, електричних транспортних засобів та повітряних турбін.

Читайте також: Батарейки, ртуть та лампи. Куди здати у Львові?

Цікавий спосіб боротьби з недопалками Львів запозичив у британців. У рамках кампанії «Охайні вулиці» у Лондоні з’явились розділені на два сектори прозорі урни, які дозволяють курцям висловити свою думку з різних питань, голосуючи сигаретними фільтрами. Так, в залежності від відповіді на питання: Хто найкращий гравець у світі? – вболівальники кидають недопалок у сектор з написом «Роналду» чи «Мессі».

Інші контейнери нагороджують свідомого курця яким-небудь подарунком — наприклад, виконують приємну мелодію відразу після того, як у них кинули недопалок.

Як повідомили Tvoemisto.tv у прес-службі міькради, із проектами і пропозиціями щодо розробки і реалізації цікавої ідеї варто звертатись за телефоном:  +38 (032) 254-60-28  або ж за адресою пл. Ринок, 1, к. 115. 

Джерело: ecotown.com.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
30 Вересня, 2015 21:08
petro Пропоную штрафувати на 50 англю. фунтів за недопалок гроші підуть у бюджет і на скриньках заощадимо які хочуть поставити за рахунок "НЕКУРЯЩИХ" ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!