У Львові збирають кошти на лікування художнього керівника театру ім. Курбаса

5439 0
Львів’ян просять допомогти зібрати кошти на лікування Володимира Кучинського, художнього керівника театру імені Леся Курбаса.
фото: gazeta.dt.ua

фото: gazeta.dt.ua

«Колектив Львівського театру імені Леся Курбаса звертається до всіх за допомогою у зборі коштів на лікування художнього керівника нашого театру, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Кучинського Володимира Степановича. Діагноз – гострий лейкоз. Він госпіталізований у гематологічне відділення 5-ї міської лікарні Львова. На лікування потрібні оперативність та чималі кошти. Будемо вдячні всім за допомогу», – закликають працівники театру в соціальній мережі Facebook.

Реквізити банку:
ПриватБанк
5168 7556 3101 5761
(Кучинський Володимир Степанович)

Довідка. Володимир Кучинський народився 14 жовтня 1958 року у Львові. Український режисер, заслужений діяч мистецтв України (1994). Лауреат літературно-мистецьких премій імені Василя Стуса (1989), імені Леся Курбаса (2000). Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2006).

Читайте також: Львів’ян просять здати кров для 9-місячного Матвійка

Від 1988 року – художній керівник створеного ним (разом з Олегом Драчем і Тетяною Каспрук) Львівського молодіжного театру імені Леся Курбаса. Навчався режисури у Анатолія Васильєва (Москва). У театрі ім. Леся Курбаса Володимир Кучинський здійснив понад двадцять постановок.

Веде активну викладацьку діяльність (акторський і режисерський курси при Львівському Національному університеті ім. Івана Франка). Читав лекції з акторства те режисури в театральних школах США, Польщі, України.

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!