У Львові мають змінити формат усіх шкіл

32536 0
Ліцеї будуть поділяти на академічні та профільні.
ілюстративне фото: Unsplash

ілюстративне фото: Unsplash

У Львові планують трансформувати школи. Законодавством передбачається, що до 2027 року мережа закладів освіти поступово буде перетворена на три ланки: початкова школа (1-4 класи), гімназія (5-9 класи), ліцей (10-12 класи). Про це повідомила голова комісії освіти і науки ЛМР Вікторія Христенко у Facebook.

Зазначимо, що реформа впроваджується згідно із нормами Закону «Про освіту» 2017 року і Закону «Про повну загальну середню освіту» 2020 року. Вона передбачає, що окремо розподілять початкову школу (1-4 класи), гімназії (5-9 класи) та ліцеї (10-12 класи). Ліцеї будуть поділяти на академічні та профільні. В академічних діти поглиблено вивчатимуть предмети, потрібні їй для вступу до вишу. А в профільних– отримуватимуть освіту, орієнтовану на ринок праці та професійний підхід. Тобто випускник матиме набір професійних навичок, що дасть можливість працювати.

«Перед тим, як запускати цей процес нам важливо почути побажання усіх шкіл. І вже тоді разом з управлінням освіти зможемо робити перші кроки у цьому напрямку. Тому зараз будемо відвідувати наші заклади освіти частіше, аби комунікувати з колективами, щоб процес трансформації не був таким «страшним», – написала Вікторія Христенко.

Читайте також: Не мордувати дітей. Як в Україні змінять навчання у середній школі

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv дізналося, як функціонує перший на Львівщині профільний ліцей у Червонограді, в чому його особливості та чи дозволяє профільне вивчення предметів не ходити до репетиторів під час підготовки до НМТ у матеріалі.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!