У Львові знесли незаконно збудований житловий будинок

9263 0
Йдеться про незаконну споруду на вул. Уманська.
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

У Львові демонтували самобуд. Йдеться про незаконне будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Уманська, 4. 

Як повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, історія цього незаконного будівництва розпочалась ще 2017 року. Тоді обслуговуючий кооператив «Престиж Умань» звернувся в Інспекцію з повідомленням про початок виконання підготовчих робіт на багатоквартирний житловий будинок на вул. Уманська, 4. Фахівці Інспекції ДАБК перевірили достовірність даних, зазначених у повідомленні, виїхали на місце будівництва і виявили розпочаті будівельні роботи – без дозвільного документа, який дає право на виконання таких робіт. 

Читайте також: У Львові можуть знести ще три незаконні самобуди

«Інспекція ДАБК неодноразово виїжджала на об’єкт. Було складено низку актів перевірок, які свідчили про те, що роботи тривають – робітники влаштували армовані палі та вже почали заливати фундамент», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, керівникові кооперативу було видано п’ять приписів про зупинення підготовчих та будівельних робіт, складено протоколи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності, накладено штрафи. Усе це було проігноровано.

Зважаючи на це, Інспекція ДАБК подала позовну заяву про знесення самочинно збудованого об’єкта. Відтак - рішення Львівського окружного адміністративного суду: кооператив «Престиж Умань» зобов’язали власноруч розібрати самочинно збудований об’єкт. Оскільки у певний термін він цього не зробив, у четвер, 20 квітня незаконний самобуд демонтували працівники Шевченківського відділу виконавчої служби та міської інспекції ДАБК.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!