У Львові знімають риштування зі знакової будівлі, яку проєктував Левинський. Фото

4997 0
Будівлю спроєктували Іван Левинський і Тадеуш Обмінський
Фото: Аліна Петренко

Фото: Аліна Петренко

У Львові знімають риштування із відреставрованих фасадів будинку на вул. Руській, 20. Його звели понад 100 років тому.  Потрібно завершити ще роботи по порталах, цоколю та фасаду із вулиці Руської.

Тендер на проведення реставрації фасаду будинку колишнього страхового товариства «Дністер» провели восени 2019-го, його вартість становила 10 млн гривень. 

Раніше Лілія Онищенко розповідала, що роботи проводитимуть поетапно. У 2010 році тут повністю замінили дах на нову черепицю. Під час проекту "Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста", який фінансував німецький уряд, зробили реставрацію всього металу, який є на фасаді будинку, – це дві пари вхідних дверей, усі металеві решітки на балконах і металева решітка на даху. За кошти з міського бюджету реставрували вікна. Фасади – складні, бо мають елементи кераміки.

Будівлю на вулиці Руській, 20 збудували у 1905-1906 роках за проектом архітекторів Івана Левинського та Тадеуша Обмінського. Спершу будинок спорудили для страхового товариства «Дністер», а у 1950-х роках тут облаштували гуртожиток для партійної школи при обкомі КПУ, їдальню і спортзал облради, лазню та майстерню взуття. Будівлю занесли до реєстру пам’яток архітектури.

Фото Аліни Петренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!