Зоозахисники об'єдналися для захисту коней у Львові

2293 1
6-го вересня львів’яни та туристи стали свідками жорстокого поводження з конем, якого використовують у кінському екіпажі у центрі міста. Нині зоозахисники вимагають розслідування випадку знущання над твариною. Про це інформує громадська ініціатива «Захист тварин у Львові».
фото: evacommunicationinparis.wordpress.com

фото: evacommunicationinparis.wordpress.com

За свідченнями очевидців, нога коня, який був запряжений в карету, застрягла між частинами бруківки. Замість того, аби викликати допомогу та обережно визволити тварину з пастки, фірман почав бити коня, таким чином примушуючи його до руху.

«На жаль, це вже не перший відомий випадок такого ставлення до коней у Львові, –  каже Наталія Куба із громадської  ініціативи «Захист тварин у Львові», – Ще у 2011-му році було зафіксовано загибель коня серед білого дня на проспекті Свободи. Люди, що стали свідками такої ситуації тоді і зараз, були шоковані та обурені. Інтенсивна експлуатація тварин, бажання заробити, незважаючи на жодні обставини чи ризики, може призвести до побільшання таких випадків».

Як інформують зоозахисники Львова, використання тварин з метою отримання прибутку в Україні дозволено. «Згідно із чинним законодавством події, які відбулися 6-го вересня, трактуються як жорстоке ставлення до тварин і мають ознаки кримінального правопорушення, згідно зі статтею 299 Кримінального Кодексу України, – каже координатор зоозахисної кампанії Національного екологічного центру України Наталя Вишневська. –  На нашу думку, є порушення Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», а також статті 89  Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім того, жорстоке побиття тварини могли бачити діти, що є обтяжливою обставиною та тягне за собою суворіше покарання за зазначеною статтею 299 – штраф до двохсот неоподатковуваних мінімумів або обмеженням волі на строк до двох років».

«Львівська спільнота захисників тварин не підтримує експлуатацію коней в екіпажах, – каже голова Львівського товариства захисту тварин Наталія Кузнєцова. –  Практично увесь рік коні обслуговують туристів, незважаючи ні на літню спеку, ні на складне дорожнє покриття у центрі міста. Окрім того, цей випадок жорсткого поводження вказує на те, що перевезення не контролюють відповідні служби, які власне мають перевіряти дотримання основних законів та регулювати таку підприємницьку діяльність. Ми вважаємо, що такі розваги мають піти у минуле. Хорошою альтернативою таким послугам може стати відвідування львівського іподрому».

Наразі ГО «Львівське товариство захисту тварин», ГІ «Захист тварин у Львові» та Національний екологічний центр України звернулися у Львівську міську раду, Львівську обласну державну адміністрацію та органи внутрішні справ України з вимогою перевірити діяльність із використанням коней з комерційною метою у центрі Львова та здійснити належне розслідування випадків жорстокого поводження з тваринами.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
24 Вересня, 2015 12:47
І-ця ну нарешті дійшло! але жаль що так довго доходило аж з 2001 року. До речі здохло троє коней а травмовано скільки?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!