У Львові зроблять банк крові для тварин із усього світу

2936 0
Наразі вже є частково обладнана лабараторія на базі кабінету ЛКП «Лев».
Фото: Pets4Homes

Фото: Pets4Homes

У п’ятницю, 20 липня, відбулася благодійна вечірка, яка мала на меті зібрали 250 тис. грн для створення банку крові для тварин у Львові на базі «Лев». Співорганізатори акції Animal-id.info UA на своїй сторінці у Facebook повідомили, що вдалося зібрати частину суми – 22 тис. грн.

У коментарі для Tvoemisto.tv засновник Animal-id.info UA Віктор Копач розповідає, що це була лише перша вечірка із низки запланованих. Окрім того, гроші планують зібрати не лише завдяки вечіркам, а й у співпраці з меценатами та громадськими організаціями.

Читайте також: Твій пес — твоя купа. Як змусити власників тварин прибирати за собаками

«Це поетапний проект, але нам треба зібрати гроші якомога швидше. Наприклад, якщо нам вдасться купити мікроскоп на зібрані гроші, то ми вже зможемо досліджувати кров», – розповідає Віктор Копач.

Він зазначає, що на основі Animal-id.info UA роблять IT-систему, яка б дозволила користуватися банком крові не лише зі Львова, а й з усього світу. Окрім облаштування лабораторії, також працюють над розробкою електронного кабінету, де власник тварини зможе ознайомитися з вказівками, як донувати кров чи, навпаки, скористатися послугами банку крові. За словами Віктора Копача, у Львові є 14 тисяч власників тварин, які зможуть донувати кров в ургентних випадках.

Читайте також: Перезавантаження ЛКП «Лев»: 10 фото до і після року змін 

«Наприклад, вкусив собаку кліщ. Терміново треба перелити кров. Ви звертаєтеся до клініки, але наймовірніше, що не знайдете ту групу крові, яку потребуєте, тому що обладнання там досить просте і не має можливості зберігати великий обсяг крові. А потім у цій системі, де є 14 тисяч потенційних донорів, ви ставте галочку, і вона підбирає вам потенційного донора», – розповідає Віктор Копач про те, як працюватиме банк.

Також він заначає, що донувати кров зможуть всі охочі, для яких будуть певні переваги або часткова оплата послуг.

Читайте також: Безпритульні, притульні. Як живуть вуличні собаки в Україні та Польщі

Наразі вже є частково обладнана лабораторія на базі кабінету ЛКП «Лев», адже проект банку крові входить у стратегію розвитку ЛКП «Лев». 250 тис. грн збирають на обладнання, якого не вистачає.

За словами Віктора Копача, послугами банку крові зможуть користуватися не лише власницькі тварини, а й безпритульні, якими опікуватимуться ЛКП «Лев». Для останніх послуги будуть безкоштовні, натомість для власницьких собак буде встановлена оплата.

Ганна Аргірова

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!