У Львові зростає кількість ДТП і травм через ожеледицю. Як вберегтися?

2251 0
Сьогодні, 9-го грудня, у Львові прогнозують складні погодні умови: ожеледиця на дорогах міста та сильні пориви західного вітру. Водіям і пішоходам нагадують про заходи безпеки й максимальну пильність.

Власників авто просять не виїжджати на вулиці без особливої потреби, дотримуватися Правил дорожнього руху, обирати помірну швидкість і дотримуватись дистанції між транспортними засобами. Крім того, нагадують про необхідність паркувати машини тільки в дозволених місцях, щоб уникнути пошкодження транспортних засобів внаслідок падіння снігу з дахів та рекомендують не заважати роботі снігоочисної техніки.

Пошкодження авто внаслідок падіння снігу з даху 9-го грудня. Фото: Катерина Рибій

Читайте також: Сьогодні у Львові – масові ДТП через ожеледицю

«Львів’яни травмуються, перш за все, через власну необережність та неуважність. Якщо за період, коли ожеледиці немає, до травмпунктів Львова звертається в середньому 50-60 людей на добу, то за умов ожеледиці – ця цифра зростає вдвічі. І основною причиною такого травматизму є те, що люди не готові і ще не звикли до таких погодних умов», – зауважує начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Читайте також: У Львові – ожеледиця: адреси та телефони травмпунктів

Тож пішоходам нагадують про заходи безпеки, які можна вжити для того, щоб уникнути травмування при ожеледиці:

- передусім треба підбирати зручне широке взуття з неслизькою підошвою;

бути сконцентрованим і при ходьбі не тримати руки в кишенях, бо скованість збільшує ймовірність падіння;

- одяг має бути вільним і легким, щоб не обмежувати рух людини;

не ходити під розлогими деревами і триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!