У Львові зведуть будинок змішаного використання з двома поверхами під землею

4328 0
Чотири поверхи будуть над землею, а п’ятий та шостий – під нею.
візуалізація з засідання виконкому ЛМР

візуалізація з засідання виконкому ЛМР

У Львові на вул. Р. Дашкевича, 2 планують збудувати будівлю змішаного використання з житловими квартирами на верхніх поверхах та розміщенням у нижніх поверхах об’єктів ділового, культурного, обслуговуючого і комерційного призначення. Чотири поверхи будуть над землею, а п’ятий та шостий під землею (підземний паркінг). Відповідне рішення прийняли 11 липня на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта будівництва отримало ТОВ «Річ Девелопмент Груп». Будівлю зведуть на земельній ділянці площею 0,0798 га. Це зона Г-2 – зона центру ділової, громадської діяльності місцевого значення.

«Йде мова про завершення кварталу. Це перетин вулиць Р. Дашкевича, Ткацької та Замарстинівської. Наразі забудова формується по червоних лініях, цим самим вивільнить багато простору, що стане громадським простором міста. Чотири поверхи будуть над землею, а п’ятий та шостий під землею», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

У забудові передбачили 42 квартири та 48 паркомісць – більшість з них будуть підземні. 

Гранично допустима висотність будівлі 22,40 м, а максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 87 %. Максимально допустима щільність населення в межах житлової забудови – 495 люд./га. Проєктований будинок на вул. Р. Дашкевича, 2 розташований у кварталі історично сформованої житлової та громадської забудови у межах історичного ареалу міста.

За даними YouControl, власником ТОВ «Річ Девелопмент Груп» є Мельник Галина з Волинської області.

Нагадаємо, що у червні виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво низки об'єктів. Зокрема, містобудівні умови та обмеження надали на багатоквартирний житловий будинок, стрілецький тир, заклад торгівлів тощо. Детальніше – у матеріалі.

Наталія Вареник

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!