У Львові з'являться майданчики для будівельних відходів та електроніки

3409 0
У Львові збираються облаштувати спеціальні майданчики для будівельних відходів та електроніки.
фото: klyuch.com.ua

фото: klyuch.com.ua

Про це сьогодні, 4 травня, на прес-конференції повідомив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря. За його словами, комплексний «сміттєвий проект» включає чотири компоненти: рекультивацію полігону в Грибовичах, будівництво комплексу переробки побутових відходів на вулиці Пластовій, влаштування нового санітарного регіонального полігону, влаштування міських центрів збору відходів. Водночас він додав, що цей проект є комплексним і мають одночасно реалізовуватися всі його компоненти, інформує Львівський портал.

Вадим Ноздря зазначив, що у кожному районі повинна бути відведена ділянка під прийом будівельних та інших великогабаритних відходів. «Мова йде про те, що в кожному районі має бути виділений конкретний майданчик, який буде приймати нас себе в першу чергу будівельні, великогабаритні відходи та електроніку. Фактично це розвантажить загальний потік побутових відходів. Це ми також розробляємо, вже визначені конкретні земельні ділянки», – повідомив директор ЛКП «Зелене місто».

Читайте також: Куди здати великогабаритну техніку на утилізацію. Перелік локацій у Львові

За його словами, будівельні відходи чи старі меблі більше не викидатимуться просто у сміттєві контейнери, а перевозитимуться на спеціальні для цього майданчики. «Розбудова майданчиків для централізованого перерозподілу потоків будівельних, старих меблів та іншого – це світова практика, ми бачили, як це ефективно працює. На це не потрібно багато коштів, єдине, що потрібно – відвести нарешті місця, площа кожної ділянки – від півгектара. Перед тим, як вимагати не викидати будівельне сміття біля контейнерів, щоб розвантажити переробний комплекс, треба створити реальну альтернативу і показати, куди можна перевезти і старі меблі, і залишки будівельних робіт», – підсумував він. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!