У Львові з’являться пункти із переробки й збору ртутних ламп

3238 0
Наприкінці жовтня у Львові з’являться пункти із збору й переробки ртутних ламп. Для цього закуплено два мінівени, які переобладнано під пункти прийому. Також у жовтні планують урочисте відкриття заводу із переробки люмінісцентних ламп. Про це йшлося на конференції «Створення галузі переробки відходів електронного та електричного обладнання» під час XV Міжнародного економічного форуму, який завершився сьогодні у Львові.
фото: volynpost.com

фото: volynpost.com

Читайте також: Куди львів’янам здавати відпрацьовані батарейки: три нові пункти

«Ми повідомлятимемо львів’ян, що певного числа стоятиме мікроавтобус, у конкретні години, який збиратиме використані люмінісцентні лампи», – розповів Tvoemisto.tv начальник управління екології та благоустрою ЛМР Андрій Галушка.

Читайте також: У Львові мікроавтобуси збиратимуть на утилізацію енергоощадні лампи

У рамках проекту транскордонної співпраці Польща-Україна-Білорусія 2007-2013, ГО «Екологічні ініціативи» та їхні партнери уряд міста Люблін в Польщі та Львівська міська рада вже протягом двох років реалізовують проект із запуску комунального підприємства, яке займатиметься переробкою люмінісцентних ламп у Львові. Для того, щоб збирати люмінісцентні лампочки уже закуплено два мікроавтобуси та переобладнано їх під приймальні пункти. На даний момент вирішується питання надання такому підприємству офіційної ліцензіції для переробки такого типу відходів, оскільки цей тип відходів, відносять до першого класу небезпеки.

                                                     Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!