У Львові з’явилися зелені «мітки» біля церкви святого Антонія. Що вони означають

14979 0
На перетині вулиць Личаківської та Солодової оновлюють площу, де передбачили місця для сидіння та озеленення.
Фото: Твоє Місто

Фото: Твоє Місто

У Львові оновлюють площу, що на перетині вулиць Личаківської та Солодової. Там вже демонтували турнікетне огородження і демонтують антипаркувальні стовпці. Зони, де передбачено місця для сидіння та озеленення, позначили зеленим кольором. Впродовж місяця на площі встановлять дві відпочинкові лавки. Про це повідомили у ЛМР.

Як розповів керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, відповідно до проєктних рішень, дорожні знаки на площі перенесли до краю проїзної частини та ліквідували нерівності на тротуарі. У відновлених лунках облаштували два дощові садки і висадили тут багаторічні рослини. 

Простір має виконувати функцію відпочинкової зони на транзиті, місця перепочинку та локації для зустрічей. Капітальних робіт проєкт не передбачає, але він стане базовим для фінального проєкту реконструкції цього громадського простору, який втілюватиме Личаківська районна адміністрація.

Читайте також: У Львові до кінця жовтня планують відремонтувати підземний перехід на площі Митній

Зазначимо, що новий громадський простір спроектували на воркшопі в межах Європейського тижня мобільності у Львові. Як зазначають організатори, останні роки перетин вулиць, з насиченим шумним трафіком і хаотично запаркованими авто на узбіччях, не створював відчуття комфортного і безпечного місця. Однак ця локація має важливу відпочинкову точку на транзиті, а також може співпрацювати з громадськими функціями довкола, як-от існуючий храм та ринок.

Додамо, що історично площа на перетині Личаківської та Солодової носила ім'я св. Антонія, як і примикаюча вулиця, яка нині перейменована у вул. Заньковецької, а також костел, який тут існує з 1739 року. За радянських часів навпроти історичного костелу з’явився ринок з модерністичними мозаїками на фасаді.

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!