У Львові з’явиться новий культурний центр

3061 1
Театр, мистецькі майстерні, музика – таким бачить новий культурний центр у Львові на Фабриці повидла новий власник приміщення Гаральд Біндер.
Фото: www.panoramio.com, neo7777vitaha.livejournal.com, haidamac.org.ua, da-gamba.livejournal.com

Фото: www.panoramio.com, neo7777vitaha.livejournal.com, haidamac.org.ua, da-gamba.livejournal.com

Фабрика повидла – унікальна архітектурна споруда Львова, колишня фабрика спиртових напоїв, яка була збудована на початку ХХ ст. Знаходиться вона на вул. Б. Хмельницького, 124. В червні 2015 року її придбав австрійський історик, засновник «Центру міської історії Центрально-Східної Європи» у Львові Гаральд Біндер. Він планує перетворити її на культурний центр.

«Центр міської історії існує вже 10 років. Для мене це час для нового проекту, тому купив фабрику на Підзамче, так звана Фабрика повидла. Тут буде культурний комплекс – театр, мистецькі майстерні, музика. Я думаю, це добре для Підзамче, району, який асоціюється у львів’ян з індустріальним, але він має потенціал стати осередком культури», – розповів Гаральд Біндер.

Читайте також: Що має побачити кожен львів’янин: фабрика повидла на Жовківській рогатці

Свого часу на Фабриці повидла відбувались Тиждень актуального мистецтва, Fashion Week, кінопокази в рамках «Фестивалю сусідів» тощо. А у вересні минулого року «Асоціація культурних індустрій» провела великий майстер-клас, на якому українські та білоруські урбаністи наробляли ідеї, що могли б оживити Фабрику повидла.

Джерело: zaxid.net

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
28 Жовтня, 2015 00:19
Львів Фабрику купили в червні 2025 року...:))...як ми далеко зайшли в майбутнє :))
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!