У Львові з’явився новий мурал. Фото

2187 0
Мурал, присвячений ізраїльському поету Нафталі Герцу Імберу.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові створили новий мурал, присвячений уродженцю Львівщини, ізраїльському поету, автору гімну Ізраїлю Нафталі Герцу Імберу. Новий стінопис розмістили на торцевій стіні будинку на вул. Князя Мстислава Удатного, 15. Поруч з цим місцем у часи Другої світової війни було зруйновано синагогу.

На муралі зображений портрет поета та трьома мовами (українською, англійською та іврит) написане слово «Надія». Це назва вірша, що став гімном Ізраїлю. Відкриття мурала присвячене 75-ій річниці незалежності Ізраїлю, що цьогоріч відзначалася 25-26 квітня. 

Цей мурал – частина великого проєкту Art Meets History, започаткованого Посольством Держави Ізраїль в Україні, який триває вже третій рік поспіль у різних містах України і має на меті залучити українських художників до створення муралів із зображенням видатних ізраїльських діячів: письменників, поетів, громадських діячів, які народилися в Україні, саме в тих містах, де пройшло їхнє дитинство і юність.

Зазначимо, у місті Золочів Львівської області 27 квітня відкрили меморіальну дошку авторові державного гімну Ізраїлю Нафталі Герцу Імберу. Ініціатором було посольство Ізраїлю в Україні.

Для довідки

Нафталі Герц Імбер народився у 1856 році, у Золочеві (Львівська область). Він написав за життя три поетичні збірки мовою іврит. Вірш «Га-Тіква» («Надія») написав у Румунії. Спершу це була популярна народна пісня на давню італійську музику. Від часу проголошення незалежності Держави Ізраїль (1948 року) «Га-Тіква» Нафталі Герца Імбера стала державним гімном.

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!