Біля Маріуполя зафіксували 300-метрову братську могилу

3282 0
Для порівняння – у братській могилі біля церкви у Бучі – 14 метрів. Там виявили тіла 70 людей.
фото радіо свободи (схеми)

фото радіо свободи (схеми)

Супутник зафіксував братську могилу в окупованому російськими військами селищі Мангуш, що розташована менш ніж за 20 км від Маріуполя. Це траншея довжиною у більше ніж 300 метрів. Супутникові знімки, які показують вірогідне місце масового поховання, оприлюднили журналісти «Схем».

Раніше радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що у цьому селищі російські військові влаштували масове поховання загиблих маріупольців.

Читайте також: Знищення українських захисників у Маріуполі поставить крапку у перемовинах

Згідно з супутниковими знімками, викопана траншея тут з’явилась орієнтовно в кінці березня. На знімку від 23 березня її ще не було. На наступному, від 29 березня, уже видно вириту траншею довжиною понад 300 метрів і, ймовірно, техніку, якою її робили. На більш свіжому супутниковому знімку за 9 квітня можна помітити, що траншея вже частково прикопана землею і розширена.

Про братські могили загиблих маріупольців повідомили у міськраді Маріуполя.

За словами Андрющенка, тіла загиблих людей з вулиць Маріуполя російські військові спочатку звозять у різні промзони міста, де є великі холодильні камери, а вже потім складають у пакети і вивозять в місця масових захоронень.

Читайте також: «Психопати сотнями не ходять. Йдеться про страшну ненависть». Дослідниця терору про злочини росіян

Довжина траншеї у Мангуші – 300 метрів. Для порівняння – у братській могилі біля церкви у Бучі – 14 метрів. Там були виявлені тіла 70 осіб. Наразі відоме лише про одне місце масових поховань у Мангуші, але їх може бути більше.

Нагадаємо, що Маріуполь був оточений російськими військами ще в перші кілька діб повномасштабного вторгнення Росії, яке розпочалося 24 лютого. Українські підрозділи чинять опір у приазовському місті вже другий місяць. Зараз близько тисячі цивільних та військові продовжують перебувати на території заводу «Азовсталь» у окупованому Маріуполі. Військові РФ бомбардують підприємство 7-10 годин на добу та не дають змогу провести евакуацію за узгодженими гуманітарними коридорами.

Фото з сайту Радіо свободи


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!