Україна

У мережі Kyivstar стався технічний збій. Що робити, якщо немає зв'язку та інтернету. Оновлено

14508 0
Вже декілька годин триває збій в мережі.
ФОТО: REUTERS

ФОТО: REUTERS

У мобільній мережі «Київстар», сьогодні, 12 грудня, повідомили про те, що стався технічний збій. Через нього можуть не працювати послуги зв'язку. Про це йдеться у дописі компанії. 

«Сьогодні в нашій мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази. Спеціалісти компанії працюють над усуненням проблеми. На час усунення технічних складнощів, рекомендуємо абонентам користуватись можливостями послуги «національний роумінг». Приносимо абонентам вибачення за тимчасові складнощі та дякуємо за розуміння», - прокоментували у компанії. 

Читайте також: Збій у Київстарі стався через хакерську атаку 

Як підключити «національний роумінг»?

1. Відключити автовибір мережі

Android: Налаштування – Мобільна мережа (чи Підключення) – Оператор

iOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі

2. Знайти та вибрати доступну мережу: Vodafone UA, LIFECELL

3. Якщо зареєструватися не вдалось, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу

4. Перевірити роботу дзвінків та інтернету.

Читайте також: Як залишатися на зв'язку у випадку відключення інтернету

Оновлено. У Мінцифрі повідомили, що абоненти «Київстар» не можуть перейти на інших операторів через внутрішній роумінг. Це все наслідок збою, який нині ще триває. Проблема зі звʼязком вплинула і на інші сервіси, такі як нацроумінг.

Зазначимо, нині мільйони українців у ЄС спілкуються з рідними в Україні без переплат завдяки домовленості операторів у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії і виїздом значної кількості українців до країн Європи. У вересні 2022 року глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Україна приєднається до зони роумінгу ЄС.

 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!